Kompanijske vesti

Uspešan nastavak programa motivacije distributera u regionu 10. XII 2019.

U saradnji Departmana za maziva i Departmana za marketing Bloka „Promet“, u Bugarskoj je nedavno organizovana dodela motivacionih kartica distributerima NISOTEC maziva, koji su postigli značajne rezultate u prodaji maziva u auto-šopovima i servisima.

Programom motivacije ovlašćenih distributera, aktivno se  širi prodaja na tržištu regiona i podstiče prodaja premijum proizvoda. Tržište Bugarske je prepoznalo kvalitet NISOTEC proizvoda, pa tako u strukturi tražene robe prednjače premijum proizvodi NISOTEC AUTOLINE SINT 5W-40, ali i druge vrste sintetičkih motornih ulja. Zajedno sa distributerima maziva iz Sofije, Jambola, Plovdiva i Varne unapređujemo prodaju kompanijskih maziva i negujemo dobre poslovne odnose – istakao je Milan Cvetković iz Departmana za maziva.

 

zatvori

Kako da pozicioniramo brend 10. XII 2019.

Na konferenciji „Izazovi savremenog marketinga 2019“, koja je održana na Zlatiboru od 1. do 3. novembra, Tatjana Cvetkov Čikošev iz Departmana za marketing Bloka „Promet“, prezentovala je naučni rad na temu: „Uloga integrisanih marketing komunikacija u pozicioniranju brenda NISOTEC“.

Tatjana Cvetkov je u svom izlaganju istakla da istraživanje i sagledavanje tržišnih mogućnosti, prilagođavanje promenama, kao i adekvatno i pravovremeno prepoznavanje potreba za određeno ciljno tržište predstavljaju pretpostavke rasta i razvoja kompanije, ali i brendova u uslovima konkurentnog tržišta.

Brendovima ostaje da budu prisutni u svim kanalima na kojima se nalaze njihovi (postojeći i potencijalni) potrošači, kao i da principom pokušaja i pogrešaka dolaze do odgovora o optimalnom miksu različitih medija i načina da efikasno i efektivno prenesu željenu poruku – rekla je Tatjana Cvetkov.

Konferencija Srpskog udruženja za marketing SEMA, organizovana je u cilju da okupi stručnjake koji se bave marketingom, kreira okvir za prezentovanje radova i diskusiju o aktuelnim temama iz oblasti marketinga. Konferencija je omogućila razmenu iskustava i bliže upoznavanje istraživača iz oblasti marketinga na našim prostorima, kao i bolje razumevanje marketing teorije i prakse kroz upoznavanje naučno istraživačkog opusa različitih autora.  Teme su obuhvatile: istraživanje tržišta, marketing komunikacije, ponašanje potrošača, strategijski marketing, globalni marketing, digitalni marketing, integrisane marketing komunikacije, etiku u marketingu, društvenu odgovornost u marketingu.

 

zatvori

NISOTEC antifriz program je deo izložbe „Hladan kao LED“ u Muzeju nauke i tehnike 29. VII 2019.

Izložba je posvećena istorijskom razvoju, tehnologiji, proizvodnji i upotrebi leda na našim prostorima.

Izložbom autora Zorana Levića-kustosa, Muzej želi da približi posetiocima fenomen niskih temperatura kroz priče o svemiru, ledenim dobima, istorijatu merenja, tehnologiji i uređajima za hlađenje, sredstvima za rashlađivanje, zaštititi od niskih temperatura, saobraćaju i sportu.

Izloženi eksponati pokrivaju period od 19. veka pa sve do današnjih dana. Čuvaju se u zbirkama Muzeja nauke i tehnike, Etnografskog muzeja i privatnim kolekcijama, dok je drugi deo izložene građe vlasništvo kompanija Albo, Sol Srbija, Frikoma, Fero Eko Blast i Drenovca, Centra za promociju nauke, Nacionalnog saveza za karling Srbije i Naftne industrije Srbije.  Naša kompanija je izložila program NISOTEC antifriza kao proizvoda koji osiguravaju zaštitu rashladnog sistema od mržnjenja i ključanja, kao i zaštitu od korozije.  Rashladni sistem je jedan od vitalnih delova motora. Kao posledica bilo kakvog prekida rada rashladnosg sistema, javlja se oštećenje motora, njegovo habanje i istovremeno znatno smanjenje njegovih performansi. Zaštita motora od mržnjenja je veoma važna. Ukoliko je antifriz loš ili jako razblažen, na niskim zimskim  temperaturama tečnost u hladnjaku i rashladnom sistemu,  mrzne i stvara se led. Led ima veću zapreminu od tečnosti, širi se silinom koja dovodi do pucanja hladnjaka, a u težim slučajevima i do prskanja bloka motora. NISOTEC ANTIFRIZ štiti motor i hladnjak zimi do -36°C

zatvori

NISOTEC maziva osvajaju Bugarsku 06. VI 2018.

U okviru aktivnog širenja prodaje NISOTEC maziva na regionalnom tržištu i programa motivacije ovlašćenih distributera NISOTEC maziva u regionu, prethodne sedmice je organizovan događaj dodele kartica distributerima u Bugarskoj koji su postigli rezultate predviđene programom i povećali prodaju NISOTEC-a u kanalima prodaje - auto šopovi i servisi.

 

Ovim marketinškim podsticajem za lojalne partnere koji zastupaju kompanijska maziva u Bugarskoj, povećavamo tržišno učešće i poznatost NISOTEC brenda u kanalima prodaje koji pokrivaju naši distributeri. Cilj nam je da, pored realizacije Biznis plana za 2018. godinu u  kanalu ino distributeri, povećamo prodaju pakovane robe i premijum proizvoda ali  i stvorimo uslove da se kompanijska maziva pojave na što više prodajnih mesta u regionu i pozicioniraju tako da potrošačima budu garancija dobrog odnosa kvalitet-cena - kaže Tatjana Cvetkov Čikošev, menadžer za razvoj i promociju maziva.

Milan Cvetković iz Službe spoljne trgovine Direkcije za maziva, ističe da je u prva četiri meseca ove godine prodaja povećana za 20 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

- Distributeri su prepoznali kvalitet i ulaganje u programe motivacije prodajne sile i sa velikim entuzijazmom nastavljaju saradnju sa brendom maziva naše kompanije, koji je lider na domaćem, a sada već zauzima značajno mesto i na tržištu regiona. Pored  ovog programa koji realizujemo u saradnji sa ovlašćenim distributerima, trenutno je u toku akcija 4+1 kojom stimulišemo potrošače na GAZPROM benzinskim stanicama širom Bugarske. Ukoliko se odluče za kupovinu NISOTEC Autoline Sint 5W-40 ili NISOTEC Autoline PS 10W-40 motornih ulja za putnička vozila u pakovanju od četiri litra, potrošači dobijaju litar istog ulja na poklon – ističe Cvetković.

zatvori

NISOTEC maziva i na tržištu Grčke 20. IV 2018.

U specijalizovanim prodavnicama i servisima za dvotočkaše na tržištu Grčke, počela je prodaja specijalizovanog ulja za četvorotaktne motore motocikala i skutera NISOTEC 4T MOTO SAE 10W-40.

U prodavnicama ovo motorno ulje može da se kupi u litarskim pakovanjima, a u velikim pakovanjima, (bačvama) dostupno je u servisima.
NISOTEC 4T MOTO SAE 10W-40 je motorno ulje visokih performansi, namenjeno za podmazivanje benzinskih 4T motora motocikala i skutera. Ulje je specijalno kreirano za obezbeđivanje izuzetnih performansi motocikala/skutera kod kojih su motor, menjač i kvačilo integrisani.


zatvori

Nove vredne nagrade za potrošače uz NISOTEC proizvode NIS PORTAL, 13. X 2017.

Naša kompanija je pripremila posebna iznenađenja za potrošače prilikom kupovine prozvoda iz asortimana NISOTEC palete na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama, kao i u prodajnim objektima kompanije Gazelakomerc.

Kupovinom do 31. oktobra NISOTEC sintetičkog ili polusintetičkog motornog ulja za putnička vozila, uz sačuvan fiskalni račun, potrošač ostvaruje pravo na učešće u nagradnoj aktivaciji, a samim tim i mogućnost da osvoji vožnju u NISOTEC vozilu od kuće do posla ili do druge željene lokacije. Srećni dobitnici će imati priliku da tokom nagradne NISOTEC vožnje odgovaraju na pitanja o najpoznatijem uljnom brendu NIS-a, koja će biti komunicirana putem TDI  radija. Najuspešniji će osvojiti vredne nagrade, među kojima je i kartica za gorivo u vrednosti od 3.000 dinara.

 

Pravo na učešće u nagradnoj aktivaciji potrošač ostvaruje slanjem SMS poruke na broj telefona 069 3089 399, a detaljan mehanizam akcije dostupan je na sajtu www.nisotec.rs ili besplatnim pozivom na telefon kol centra NIS-a 08 0000 8888.

zatvori

Zahvalnica koleginici Latinki Despotović 25. IX 2017.

U okviru obeležavanja „Dana radnika naftne i gasne industrije“, Generalni direktor kompanije Gazprom Neft je dodelio visoko priznanje „Zahvalnicu“ koleginici Latinki Despotović, Ekspert koordinatoru za razvoj i primenu proizvoda u Direkciji maziva za doprinos i visoki profesionalizam u povećanju efektivnosti rada.

Tom prilikom Latinka Despotović je izjavila: „Dobar je osećaj kada u Kompaniji kao što je naša, sa velikim brojem zaposlenih sa vanrednim profesionalnim znanjem i posvećenošću poslu budete predloženi i dobijete pohvalu. Meni lično Zahvalnica je kako profesionalna satisfakcija tako motivacija za dalje usavršavanje, posvećenost radnim obavezama i interaktivnu saradnju sa kolegama“.

zatvori

Promocija kvaliteta NISOTEC proizvoda 23. IX 2017.

Prednosti upotrebe proizvoda NISOTEC palete ulja i maziva za motorna vozila kompanije NIS predstavljene su danas na Beogradskom sajmu, u okviru saradnje sa kompanijom „Gazelakomerc“, liderom na domaćem tržištu u prodaji auto delova.


Svi zainteresovani posetioci hale 5 Beogradskog sajma mogli su na štandu NISOTEC ulja  i maziva da se upoznaju sa  kompletnim asortimanom proizvoda najpoznatijeg uljnog brenda kompanije NIS čijom se upotrebom obezbeđuje ušteda goriva, bolja zaštita motora od korozije i produžava radni vek motora. Ovo je ujedno bila i prilika da ljubitelji automobilizma u prisustvu najuspešnijeg domaćeg automobiliste i člana NIS Petrol rejsing tima Dušana Borkovića isprobaju svoje vozačko umeće na specijalnom simulatoru vozila kakav za trening koriste profesionalni vozači.

NISOTEC proizvodi izrađeni su od najkvalitetnijih sirovina, u saradnji sa svetski poznatim proizvođačima aditiva i baznih ulja. Kvalitet proizvoda potvrđuje i veliki šampionski pehar sa ovogodišnjeg Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu za vrhunski kvalitet motornih i hidrauličnih ulja, kao i sedam velikih zlatnih medalja, odnosno tri zlatne medalje za kvalitet proizvoda  NISOTEC palete.

Dušan Borković

 

zatvori

Borba za uspeh u eri integrisanih marketinških komunikacija 28. VIII 2017.

Татјана Цветков Чикошев присутнима је представила изазове са којима се сусрећу компаније у оквиру представљања својих производа потрошачима.

У оквиру годишње ПР и маркетиншке радионице Организације за односе са јавношћу у јужној, источној и централној Европи (South East and Central Europe PR Organisation – SECEPRO), наша колегиница Татјана Цветков Чикошев, менаџер за маркетинг у Дирекцији за мазива, учествовала је на панелу са темом: "The struggle for success in the era of integrated marketing communications" ("Борба за успех у ери интегрисаних маркетиншких комуникација").

Догађај  се одржао у Истанбулу у Турској од 20. до 23. августа 2017. и  окупио је  стручњаке из области маркетинга и ПР-а из  југоисточне и централне Европе.

- Изазови са којима се сусрећемо од стране нових медија, промене медијских образаца, подељена пажња аудиторијума коме се обраћамо, чини да оптимална интеграција маркетиншких комуникација добија све више на значају.  Путем ових средстава предузећа информишу, подстичу, убеђују, подсећају потрошаче на производе и брендове које продају. На нама, који радимо у маркетингу, је одговорност да искористимо ове нове медијске могућности, применимо нове алате и начине размишљања који могу ојачати структуру презентовања компанијских производа у све сложенијем комуникационом окружењу. Верујем да са нашим посвећеним тимом и квалитетним портфолиом производа који нуди наша компанија, поменути тржишни услови могу креирати нове идеје о томе како стратешки и тактички развијати добро интегрисане комуникационе програме унутар организација - закључила је Татјана Цветков Чикошев у дискусији.    

zatvori

Međunarodna konferencija o tribologiji (SERBIATRIB) 22. V 2017.

Međunarodna konferencija o tribologiji (SERBIATRIB) održana je ove godine u Kragujevcu, od 17. do 19. maja, na Mašinskom fakultetu Univerziteta Kragujevac. SERBIATRIB’17 je petnaesta po redu konferencija o tribologiji. Konferenciju koja se održava svake druge godine organizovao je kao i ranijih godina Mašinski fakultet Univerziteta u Kragujevcu i Društvo tribologa Srbije. Naše kolege iz Direkcije za maziva su ove godine učestvovali sa radom na temu ’ Tribological properties of vegetable and mineral oils’. Kompletan rad može se pogledati na linku.

zatvori

Veliki šampionski pehar i zlatna odličja za brend NISOTEC 17. V 2017.

Brend NISOTEC je dobitnik velikog šampionskog pehara 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu za vrhunski kvalitet motornih i hidrauličnih ulja, kao i sedam velikih zlatnih medalja i tri zlatne medalje za kvalitet proizvoda NISOTEC palete.

U ime NIS-a, ova značajna priznanja primio je Dmitrij Vukolov, direktor Direkcije za maziva, koji je tim povodom istakao:

- Potvrda kvaliteta ulja i maziva NISOTEC brenda ogleda se u činjenici da su naši proizvodi osvojili do sada više od 30 medalja za kvalitet, a poseduju i odobrenja od vodećih svetskih proizvođača vozila što predstavlja dodatnu garanciju pouzdanosti kvaliteta i prepoznatljivosti brenda NISOTEC na domaćem i regionalnom tržištu.  Zahvaljujući konstantnom unapređenju tehnoloških procesa  i primeni inovativnih rešenja u svim biznis procesima, jačamo našu lidersku poziciju na tržištu Srbije  i doprinosimo boljem pozicioniranju brenda NISOTEC  u zemljama balkanskog regiona.

NISOTEC proizvodi izrađeni su od najkvalitetnijih sirovina, u saradnji sa svetski poznatim proizvođačima aditiva i baznih ulja. Upotrebom NISOTEC maziva omogućuje se ušteda goriva, produžava radni vek motora i obezbeđuje bolja zaštita motora od korozije. NISOTEC  proizvodi se osim na domaćem tržištu prodaju i u devet zemalja regiona: Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj i Albaniji.

zatvori

Studentima Ekonomskog fakulteta u Beogradu predstavljeno pozicioniranje brenda NISOTEC 09. V 2017.

Predavanje je imalo za cilj da studentima približi kako u praksi funkcioniše stvaranje brenda i njegovo tržišno pozicioniranje na lokalnom i regionalnom tržištu.

U okviru NIS-ovog programa "Energija znanja" koji podrazumeva partnerstvo sa obrazovnim i naučnim institucijama u Srbiji i van zemlje, naša koleginica Tatjana Cvetkov Čikošev, menadžer za marketinške aktivnosti na tržištu maziva u Direkciji za maziva, održala je na Ekonomskom Fakultetu Univerziteta u Beogradu predavanje na temu "Evolucija i revolucija brenda u hemijskoj industriji - NISOTEC maziva".

Predavanje je imalo za cilj da studentima približi kako u praksi funkcioniše stvaranje brenda i njegovo tržišno pozicioniranje na lokalnom i regionalnom tržištu.

Prema rečima Tatjane Cvetkov Čikošev, poslovanje u uslovima konkurentnog tržišta, postavlja velike izazove ispred kompanija, pogotovu onih koje su u toku stvaranja imena i marke proizvoda, tako da one moraju posebnu pažnju da posvete strategiji integrisanih marketing komunikacija.

- Cilj, koji smo postavili definišući strategiju, bio je da brend NISOTEC uđe u grupu brendova-lidera na Balkanu po obimu prodaje, uslugama, kvalitetu i tehnologijama. Liderska pozicija u prodaji, marketingu i razvoju, imponuje  ali i obavezuje, te se tako stalno radi na poboljšanju kvaliteta tehničke podrške kao i razvoju proizvoda prema specifičnim zahtevima kupca. Strategije komunikacije su se promenile od globalnog informisanja do konkretnog kontakta sa tačno targetiranom ciljnom grupom. Direkcija za maziva je to prepoznala i brend NISOTEC promovisala interesantnim kampanjama sa posebnim prisustvom u onlajn oglašavanju. Jedinstven, relevantan i zanimljiv sadržaj na digitalnom tržištu doveo je do rasta prepoznatljivosti NISOTEC brenda u prethodnom periodu, dok je prodaja NISOTEC-a povećana 15 puta za poslednjih sedam godina – rekla je  Tatjana Cvetkov Čikošev.

Zahvaljujući posvećenosti, kvalitetu, kreativnosti, timu stručnjaka i profesionalaca, od nepoznatog brenda je stvoren brend koji je danas lider na tržištu Srbije i u top šest brendova maziva na Balkanu.

zatvori

Održana tehnička obuka distributera NISOTEC maziva u BiH 31. III 2017.

Direkcija maziva organizovala je 31.03.2017. godine tehničku obuku za prodavce maziva distributera Eurospektar iz Prnjavora, Republika Srpska, BIH. Obuci je prisustvovalo  10 polaznika koji su pokazali veliko interesovanje za stručnu obuku iz oblasti motornih i ostalih ulja za vozila, industrijskih ulja, mazivih masti i tehničkih tečnosti koja je obuhvatala:

 • Osnovne funkcije maziva
 • Izbor maziva - klasifikacije i specifikacije
 • Primena maziva
 • Iskustva iz prakse – pitanja i odgovori

Poznavanje robe i stručno znanje su ključne činjenice od kojih zavisi uspešna prodaja i zbog toga  prodavac mora biti spreman na sva moguća pitanja kupaca i potrošača koja se tiču proizvoda. Veoma je važno da se te informacije na adekvatan način prenesu kupcu jer se na taj način stiče poverenje kod potrošača.

 

zatvori

Potpisan sporazum o strateškom partnerstvu između NIS-a i BASF-a Partnerstvo kao garancija kvaliteta, 02. III 2017.

NIS i nemačka hemijska kompanija BASF potpisali su u Privrednoj komori Srbije Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji kojim je definisano partnerstvo dve kompanije u oblasti unapređenja kvaliteta proizvodnog programa NIS-a, kao i razvoja tehnologije proizvodnje naftnih derivata.

170302-sporazum-Basf.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kao jedna od vodećih regionalnih energetskih kompanija, NIS će u  okviru strateške saradnje sa svetskim hemijskim gigantom raditi na daljem poboljšanju kvaliteta ulja, maziva i celokupne palete naftnih derivata, kao i na proširenju ponude visokokvalitetnih proizvoda. Reč je o proširenju i unapređenju dugogodišnje saradnje NIS-a i BASF-a čije aditive NIS koristi u proizvodnji ulja i maziva, kao i brendiranih goriva, kako bi se obezbedio njihov  bolji kvalitet. 

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji potpisali su Kiril Tjurdenjev, prvi zamenik generalnog direktora NIS-a za preradu i promet, i dr Tomas Narbeshuber, potpredsednik kompanije BASF za Jugoistočnu Evropu.

zatvori

Tehničke i marketinške obuke za komercijaliste distributera 31. X 2016.

U cilju podizanja nivoa tehničkog znanja iz oblasti maziva i podmazivanja i što boljeg poznavanja NISOTEC proizvodnog programa, Direkcija za maziva organizovala je 21. oktobra 2016. godine obuku za prodavce maziva distributera DVAEN iz Beograda. Prisustvovalo je 20 polaznika a obuke su obuhvatale:

 • Primena maziva
 • Eksploataciona ispitivanja NISOTEC maziva
 • Merchandising i pozicioniranje proizvoda
 • Programi motivacije komercijalista i prodavaca u maloprodajnim objektima
 • Akcija motivacija kupaca „POMOĆ NA PUTU“

Prvi deo obuke odnosio se na primenu maziva u svim granama privrede kao i trendovi razvoja maziva.

Drugi deo obuke obuhvatio je prikaz eksploatacionih ispitivanja na motornim vozilima i mašinama koje je Direkcija maziva sprovela zajedno sa svojim poslovnim partnerima.

U trećem delu obuke polaznicima je prezentovana važnost merchandising i pozicioniranja proizvoda. Takođe je predstavljena strategija motivacije koja se sprovodi u tri segmanta: motivacija komercijalista, motivacija prodavaca u maloprodajnim objektima i motivacija krajnjih korisnika.

zatvori

NISOTEC GEO NBG SAE 40 na MWM listi odobrenih ulja 31. X 2016.

Kompanija MWM, jedan od najvećih svetskih proizvođača gasnih i dizel motora je objavila novu listu motornih ulja (Approved oils list) odobrenih da se koriste za podmazivanje njihovih motora. Na MWM Listi odobrenih ulja nalazi se i naš proizvod NISOTEC GEO NBG SAE 40. Na razvoju proizvoda i dobijanju Odobrenja radilo se godinu dana. Proizvod je razvijen sa namerom da se prvenstveno koristi za podmazivanje MWM motora koji su apsolutno zastupljeni na svakoj od 13 NIS-ovih mini Elektrana. Stavljanje na listu omogućava nam da supstituišemo uvozni proizvod koji se do sada koristio za podmazivanje ovih motora i omogućimo uštede našoj kompaniji. Na Listi nema ni jednog proizvođača iz regiona. Ovaj proizvod može da se koristi i u drugim kompanijama u zemlji i okruženju  koja imaju slična postrojenja za proizvodnju električne  energije.

zatvori

Tradicionalna NISOTEC distributerska konferencija u Vrdniku 11. X 2016.

Biznis maziva petu godinu za redom organizuje stručni NISOTEC skup.

Stručni skup okupio je brojne regionalne distributere i partnere kojima su predstavljene perspektive tržišta maziva i tržišni trendovi, kao i primena novog marketing koncepta u oblasti maziva u Srbiji i regionu.

Ovom prilikom razmotrena su i pitanja poslovanja biznisa maziva NIS-a, ukazano je na glavne izazove sa kojima se susreće tržište ulja i maziva, a predstavljeni su i modeli inovativnog marketinga u ovom segmentu poslovanja.

NIS već petu godinu zaredom organizuje ovakvu manifestaciju sa ciljem unapređenja, razvoja i razmene stručnih iskustva.

Svečani skup otvorio je direktor Direkcije za maziva Dmitrij Vukolov koji je tom prilikom naglasio:

- Biznis maziva je jedna od ključnih oblasti non fuel biznisa kompanije i važna alatka za povećanje prepoznatljivosti brenda i lojalnosti potrošača. Naša kompanija konstantno razvija i primenjuje inovacije u biznisu, što je doprinelo da postanemo jedan od lidera u regionu. Za nas je takođe važna saradnja koju imamo sa distributerima kako u Srbiji, tako i u regionu i verujem da ćemo zajedničkim snagama uspeti da ostvarimo postavljene ciljeve i viziju, a to je jačanje liderske pozicije u Srbiji, kao i osvajanje regionalnog tržišta u biznisu ulja i maziva - rekao je Dmitrij Vukolov.

Dmitrij Vukolov, direktor Direkcije za maziva

Direktor sektora za razvoj i marketing, Mile Stojilković, govorio je o perspektivama tržišta maziva kao i o mogućnostima i izazovima poslovanja u regionu.

Mile Stojilković, direktor Sektora za razvoj i marketing

Kako se na savremen način realizuje proizvodnja i logistika i koje su prednosti uvođenja evropske standarizacije u domenu tržišta ulja i maziva, govorio je direktor Sektora proizvodnje Miroslav Peričević.

Miroslav Peričević, direktor Sektora proizvodnje

NISOTEC proizvodi se osim u Srbiji, plasiraju u devet  zemalja u regionu. To su Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Rumunija, Bugarska i Albanija.

Direktor Sektora prodaje, Vladimir Prodanović, govorio je o novim izazovima sa kojima će se u budućnosti susretati  NISOTEC i distributeri.

Direktor Sektora prodaje, Vladimir Prodanović

Slavoljub Erić, rukovodilac Službe spoljne trgovine govorio je o tržištu regiona i zajediničkim ciljevima.  

Slavoljub Erić, rukovodilac Službe spoljne trgovine

O realizaciji prodaje kroz prodajni kanal koji pokrivaju distributeri NISOTEC-a kao i o pravcima buduće saradnje sa domaćim distributerima, govorio je Erman Beganović, Rukovodilac službe prodaje maziva na domaćem tržištu.

Erman Beganović, Rukovodilac službe prodaje maziva na domaćem tržištu.

O tome kako realizovati strateške pravce biznisa, a biti inovativan, konstantno razvijati i primenjivati nove modele marketinga u oblasti pospešenja prodaje maziva, govorila je Tatjana Cvetkov Čikošev, menadžer za marketing.

Tatjana Cvetkov Čikošev, menadžer za marketing

NISOTEC proizvodi po meri kupca, kao i kako se maziva ponašaju u eksploataciji kod velikih potrošača, poput vozila gradskog prevoza ili poljoprivredne mehanizacije, bila je tema prezentacije koju je održao Slavko Bačevac, rukovodilac Službe za razvoj i tehničku podršku.

Slavko Bačevac, rukovodilac Službe za razvoj i tehničku podršku.

Drugog dana konferencije održani su okrugli stolovi sa domaćim i stranim distributerima na kojima se diskutovalo o poslovnoj saradnji kao i o predlozima budućih aktivnosti u cilju unapređenja zajedničkog  biznisa.

NISOTEC proizvodi zauzimaju 22 odsto tržišta u Srbiji i 5.3 odsto tržišta Balkanskog regiona. Osim u Srbiji, NISOTEC ulja i maziva dostupna su i u devet zemalja u regionu: Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj i Albaniji. U Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Rumuniji, NISOTEC maziva se plasiraju u okviru sopstvene maloprodajne mreže, kao i kroz saradnju sa direktnim kupcima, dok se u ostalim zemljama prodaju preko distributera. NISOTEC ulja imaju najbolji odnos cene i kvaliteta, obezbeđuju zaštitu i pouzdan rad motora i uštedu goriva.

zatvori

NIS okupio stručnjake iz oblasti ulja i maziva 10. X 2016.

Naša kompanija je organizovala dvodnevnu NISOTEC distributersku konferenciju u Vrdniku.

Stručni skup okupio je brojne regionalne  distributere i partnere kojima su  predstavljene perspektive tržišta  maziva i tržišni trendovi, kao i primena novog marketing koncepta u oblasti maziva u Srbiji i regionu.

Ovom prilikom razmotrena su i pitanja poslovanja biznisa maziva NIS-a, ukazano je na glavne izazove sa kojima se susreće tržište ulja i maziva, a predstavljeni su i modeli inovativnog marketinga u ovom segmentu poslovanja.

NIS već petu godinu zaredom organizuje ovakvu manifestaciju sa ciljem unapređenja, razvoja i razmene stručnih iskustva.  

Svečani skup otvorio je direktor Direkcije za maziva Dmitrij Vukolov koji je tom prilikom naglasio: 

- Biznis maziva je jedna od ključnih oblasti non fuel biznisa kompanije i važna alatka za povećanje prepoznatljivosti brenda  i lojalnosti potrošača. Naša kompanija konstantno razvija i primenjuje inovacije u biznisu, što je doprinelo da postanemo jedan od lidera u regionu.  Za nas je takođe važna saradnja koju imamo sa distributerima kako u Srbiji, tako i u regionu i verujem da ćemo zajedničkim snagama  uspeti da ostvarimo postavljene ciljeve i viziju, a to je jačanje liderske pozicije u Srbiji, kao i osvajanje regionalnog tržišta u biznisu ulja i maziva - rekao je Dmitrij Vukolov.

Dodatna informacija:

NISOTEC proizvodi zauzimaju  22 odsto tržišta u  Srbiji  i 5.3 odsto tržišta Balkanskog regiona. Osim u Srbiji, NISOTEC ulja i maziva dostupna su i u devet  zemalja u regionu: Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj i Albaniji. U Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj  i Rumuniji, NISOTEC maziva se plasiraju u okviru sopstvene maloprodajne mreže, kao i kroz saradnju sa direktnim kupcima, dok se u ostalim zemljama prodaju preko distributera. NISOTEC ulja imaju najbolji odnos cene i kvaliteta, obezbeđuju zaštitu i pouzdan rad motora i uštedu goriva.

zatvori

Motivacija kupaca NISOTEC proizvoda – poklon vaučer putne asistencije 07. IX 2016.

Profesionalni pristup razvoju proizvoda i unapređenju prodaje rezultirao je time da je biznis maziva u  NIS-u, od malog proizvođača prerastao u lidera u Srbiji i jednog od najvećih u regionu. U veoma oštroj konkurenciji brojnih brendova, od najpoznatijih svetskih do malih domaćih proizvođača, poslednjih godina sve su zastupljenija NISOTEC maziva. Pored primene najsavremenijih formulacija u  njihovoj proizvodnji, a da bi efikasnije razvijala biznis i održala lidersku poziciju, Direkcija maziva je učinila još jedan progresivan korak ka krajnjem potrošaču, a to je prilagođavanje asortimana  NISOTEC  maziva  specifičnim zahtevima kupaca. Sprovođenjem velikog broja dobrih ideja i zanimljivih akcija NISOTEC maziva pridobijaju sve veću pažnju potrošača i idu korak ispred konkurencije.

U cilju daljeg unapređenja prodaje Direkcija maziva je uvela novu akciju za motivaciju potrošača “Pomoć na putu”. U fokusu  ove akcije je promovisanje i prodaja visokomaržinalnih proizvoda. Svaki kupac koji,  kupi najmanje 4 litre motornog ulja za putničke automobile: NISOTEC Autoline Sint 5W-30, NISOTEC Autoline Sint 5W-40, NISOTEC Autoline PS 10W-40, NISOTEC Univerzal 15W-40 ili najmanje 10 litara motornog ulja za komercijalna vozila: NISOTEC Favorit 15W-40, NISOTEC Super Long 15W-40 dobija na poklon vaučer - paket putne asistencije “Pomoć na putu” u trajanju od 3 meseca od dana aktiviranja vaučera. Akcija traje godinu dana, počev od 1. septembra 2016., a u njoj  učestvuju sve benzinske stanice  NIS Petrol i Gazprom u Srbiji kao i maloprodajni objekti koje snabdevaju distributeri.

Paket usluge pomoći na putu sadrži:

 • Neograničenu kilometražu šlepanja za jedan slučaj u toku godine besplatno ili jedna manja popravka na licu mesta (struja, pneumatik, dostava goriva) besplatno ili jedna dostava ključeva

 • Čuvanje vozila 3 dana besplatno

 • Besplatan prevoz svih putnika do mesta gde se prevozi i vozilo

 • Prevoz priključnog vozila besplatno

 • Organizacija prenoćišta o trošku korisnika

 • Popust za dalje prevoze (za neograničen broj slučaja)

 • Popust za uslugu rent a car

“Uspeh tržišnog poslovanja u najvećoj meri zavisi od stepena zadovoljstva potrošača. Orijentacija na potrošače je ključni aspekt i siguran put za tržišni uspeh. Ova akcija je jedna u nizu zanimljivih, usmerena je direktno na potrošače i ima za cilj povećanje prodaje visokomaržinalnih proizvoda”, kazao je Dmitrij Vukolov, direktor Direkcije maziva.

zatvori

NISOTEC Biotesterol predstavljen na sajmu poljoprivrede u Sloveniji 24. VIII 2016.

Direkcija maziva je predstavila paletu svojih proizvoda na takmičenju vlasnika šuma na 54. Internacionalnom sajmu poljoprivrede i prehrane (AGRA) u Gornjoj Radgoni u Sloveniji.

Takmičenje je organizovao Zavod za šume Slovenije sa ciljem da promoviše bezbedan rad u šumi. Učestvovalo je 16 ekipa iz različitih regionalnih jedinica.

Ovaj događaj je bio prilika da Direkcija maziva predstavi svoje proizvode, a posebno da promoviše svoj NISOTEC Biotesterol, biorazgradivo ulje za lance motornih testera. 

- Po završetku takmičenja učesnicima su poklonjeni NISOTEC Biotesterol i NISOTEC 2T Sint, a veliki broj posetilaca se interesovao za naše proizvode – rekao nam je Srđan Sokolović, ekspert koordinator za razvoj i primenu proizvoda u Direkciji za maziva.

zatvori

Uspešno završene NISOTEC obuke u BiH 06. VII 2016.

U cilju podizanja nivoa tehničkog znanja iz oblasti maziva i podmazivanja i što boljeg poznavanja NISOTEC proizvodnog programa, Direkcija za maziva organizovala je obuke za prodavce na benzinskim stanicama NIS-a u Bosni i Hercegovini.

Prema planiranim stručnim obukama prodavaca za 2016. godinu, eksperti iz Sektora za razvoj i marketing maziva održali su seriju obuka za prodavce na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama na teritoriji Bosne i Hercegovine. Obuke su se sprovodile u toku maja i juna, u Sarajevu, Mostaru, Bihaću, Banja Luci, Srebreniku i Bijeljini. Stručne obuke na temu: “Unapređenje prodaje NISOTEC maziva na benzinskim stanicama” organizovane su u 17 grupa za 348 učesnika. Velika posećenost ukazuje na visoku svest prodavaca da bez poznavanja robe nema uspešne prodaje. 
 
Nakon uspešno održanih obuka, Dmitrij Vukolov, direktor Direkcije za maziva, je izjavio:

- Cilj nam je da kupac na svako pitanje dobije stručan odgovor na našim benzinskim stanicama, da ih napusti zadovoljan i da se ponovo vrati. Ove obuke su usmerene upravo na edukaciju prodavaca, a kao krajnji cilj imaju povećanje lojalnosti kupca NISOTEC proizvoda.
Nakon prezetacije svim učesnicima su uručeni sertifikati o pohađanju ove obuke.

zatvori

NAJBOLJA NISOTEC FOTOGRAFIJA 07. VI 2016.

Konkurs „NAJBOLJA NISOTEC FOTOGRAFIJA“ bio je otvoren od kraja decembra 2015. do 31. marta 2016. U tom periodu pristiglo je preko pedeset radova. Pored želje da baš njihova fotografija bude pobednička, kolege iz Direkcije Maziva su učestvovale na konkursu i sa željom da ovekoveče duhovitu, interesantnu, šaljivu, impresivnu situaciju ili događaj, te time omoguće da se napravi lep album fotografija biznisa Maziva. Nakon završetka konkursa, komisija kojom je predsedavao direktor Bloka Promet, izabrala je najbolje fotografije koje su nagrađene novčanim na gradama. Ovim putem objavljujemo rezultate konkursa i čestitamo pobednicima, a ostalima želimo više sreće sledeći put!

Prva nagrada                     50.000 din Bojana Mijatović
Druga nagrada                   20.000 din Slavko Bačevac
Treća nagrada                   10.000 din Ana Mrganić

zatvori

Akcija za povećanje prodaje Nisotec-a u maloprodajnim objektima 19. V 2016.

NIS a.d. Blok Promet, Direkcija maziva sa svojim distributerima u Srbiji (DVA EN Beograd, NIKOM Kragujevac i  ELAN'S Bačka Palanka) sprovodi Program motivacije kupaca u maloprodaji (prodavnice auto delova, nezavisne benzinske stanice, servisi…), koje distributeri snabdevaju Nisotec proizvodima.

Motivacija kupaca je u vidu vrednosnih poklon kartica za kupovinu na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama, u cilju povećanja prodaje u kanalu maloprodaje, obezbeđenja veće marže zbog povećanja prodaje premijum proizvoda, povećanja učešća Nisotec proizvoda na tržištu Srbije, pozicioniranja i jačanja brenda Nisotec i povećanja poznatosti brenda Nisotec.

Da bi kupac ostvario pravo na učešće u Programu motivacije treba, na svom maloprodajnom objektu da izloži obavezan asortiman od 15 Nisotec proizvoda i da ostvari promet u toku jednog kvartala preko 200.000 dinara. Direkcija maziva, u dogovoru sa kupcem, obezbeđuje brendirane police za izlaganje proizvoda, postavljanje svetlećih Nisotec reklama, brendiranje izloga i podne grafike.

Nakon prvog kvartala, od 23 kupaca koji su ostvarili promet veći od 200.000 din, ali ne i obavezan asortiman, devet maloprodajnih objekata je ispunilo zadate kriterijume i ostvarili poklon kartice. Predstavnici Direkcije maziva, zajedno sa predstavnicima distributera obišli su maloprodajne objekte i uručili nagrade.

„Akcija se nastavlja uz još veće angažovanje svih učesnika: distributera, maloprodajnih objekata i Direkcije maziva. Cilj je da Nisotec proizvodi budu prisutni u 80% maloprodajnih objekata u Srbiji“, kaže Dmitrij Vukolov direktor Direkcije maziva.

zatvori

Održana obuka za distributere maziva i zaposlene na benzinskim stanicama u Bugarskoj 25. IV 2016.

U organizaciji Direkcije za maziva, u Sofiji i Plovdivu, nedavno je održana obuka za zaposlene sa 35 benzinskih stanica i distributere maziva iz Bugarske.

U okviru programa tehničke i  marketing  podrške, Direkcija za maziva Bloka "Promet" organizovala je obuku za zaposlene na benzinskim stanicama u našoj ćerki firmi u Bugarskoj, kao i za distributere maziva u tom regionu. Obuci je prisustvovalo preko 150 polaznika kojima su prezentovane tehničke karakteristike maziva, primena i proizvodni program, ali i veštine unapređenja prodaje i efikasnog merčendajzinga, u cilju povećanja obima prodaje i prepoznatljivosti NISOTEC brenda.

Za sve polaznike obezbeđen je sertifikat kojim se potvrđuje uspešno završen prvi nivo obuke. Nakon uspešno održane obuke, predstavnici Direkcije za maziva su istakli:

Mile Stojilković, direktor Sektora za razvoj i marketing maziva:

- Poznavanje asortimana i tehničkih karakeristika maziva neophodno je za pospešenje prodaje i učešća na tržištu. Edukacije prodajnog osoblja i distributera pokazali su odlične rezultate na tržištu Srbije, zbog čega primenu ovog koncepta širimo i na region.

Tatjana Cvetkov Čikošev, marketing menadžer u Direkciji za maziva:

- Povezivanje proizvodnje i potrošnje, jedna je od ključnih odrednica uspešnosti marketing funkcije. Putem efikasnog merčendajzinga, povećavamo svest o našim proizvodima, obim prodaje i lojalnost kupaca.

Zdravko Goranov, ekspert koordinator za specijalne proizvode u NIS Petrol EOOD u Bugarskoj, istakao je da je komunikacija između prodavaca, kao prvih ambasadora NISOTEC brenda na tržištu Bugarske, i predstavnika Direkcije za maziva od neprocenjive važnosti za uspeh na ovom tržištu.

Prilikom održavanja obuke, najavljena je i akcija na GAZPROM benzinskim stanicama, u kojoj se uz pakovanje od četiri litre NISOTEC Autoline Sint 5W-40 i NISOTEC Autoline PS 10W-40  u streč foliji, gratis dobija jedan litar istog proizvoda. Streč pakovanje je označeno stikerom sa natpisom „POKLON“, na svim jezicima država na čijim će se tržištima realizovati ova akcija koja će trajati od 1. maja do isteka zaliha.

zatvori

ODRŽANA STRUČNA OBUKA DISTRIBUTERA 08. II 2016.

U cilju podizanja nivoa tehničkog znanja iz oblasti maziva i podmazivanja i što boljeg poznavanja NISOTEC proizvodnog programa, Sektor za razvoj i marketing maziva, organizovao je 06. februara 2016. godine obuku za prodavce maziva distributera ELAN’S iz Bačke Palanke. Nakon prezetacije sa temom: “Izbor i primena maziva”, sproveden je test znanja na kome su učesnici pokazali visok nivo znanja, a na kraju su im uručeni sertifikati o pohađanju ove obuke.

Direkcija maziva je u 2016. godini planirala veliki broj obuka za domaće i inostrane distributere kao i za direktne kupce. Obuke su neophodne, jer poznavanje robe je ključna činjenica od koje zavisi uspešna prodaja - istakao je dr Mile Stojilković, direktor Sektora za razvoj i marketing maziva.

zatvori

PROGRAM MOTIVACIJE KUPACA 21. I 2016.

NISOTEC je pokrenuo program motivacije za maloprodajne objekte koji vrše prodaju motornih ulja i ostalih maziva i tehničkih tečnosti (PRODAVNICE AUTO DELOVA, BENZINSKE STANICE, SERVISI…), a koji se snabdevaju kod ovlašćenih NIS-ovih distributera.

Ukoliko se odlučite da učestvujete u programu motivacije imate mogućnost, da za određenu količinu i strukturu kupljenih NISOTEC proizvoda, ostvarite pravo na vrednosne poklon kartice za kupovinu na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama.

Da bi Kupac ostvario pravo na učešće u Programu motivacije prilikom kupovine robe iz asortimana NISOTEC prema predloženoj strukturi, u toku jednog kvartala treba da ostvari promet preko 200.000,00 dinara bez PDV-a, odnosno prema skali iz tabele:

Tromesečni promet za kupca (u RSD bez PDV-a)

Vrednost poklon kartice (u RSD)

0 – 200.000 -
200.001 – 300.000 4.000
300.001 – 500.000 6.000
Preko 500.001 10.000

Obavezan asortiman Nisotec proizvoda:

Naziv proizvoda Pakovanje Jedinica mere
NISOTEC AUTOLINE PS SAE 10W-40 1 lit KOM
NISOTEC MOTOR OIL SF SAE 15W-40 1 lit KOM
NISOTEC MOTOR OIL SF SAE 15W-40 4 lit KOM
NISOTEC AUTOGAS SAE 15W-40 1 lit KOM
NISOTEC UNIVERZAL SAE 15W-40 1 lit KOM
NISOTEC SUPER LONG SAE 15W-40 1 lit KOM
NISOTEC DIZEL S-3 SAE 30 1 lit KOM
NISOTEC DIZEL S-3 SAE 30 4 lit KOM
NISOTEC 2T SINT 0,1 lit KOM
NISOTEC HIPO GL-4 SAE 90 1 lit KOM
NISOTEC K-2 0,5 lit KOM
NISOTEC K-4 0,5 lit KOM
NISOTEC ANTIFRIZ 100 1 KG KG
NISOTEC ANTIFRIZ LONG LIFE 100 1 KG KG
NISOTEC GREASE Li 2 0,8 KG KOM

OBAVEZE UČESNIKA PROGRAMA - KUPACA:

 • Obezbediti prostor za izlaganje NISOTEC proizvoda na vidnom mestu za potrošača
 • Za servise: postavljanje svetleće reklame na ulasku u servis
 • Potrebno je da učesnici obezbede prostor za sertifikat o prodaji NISOTEC proizvoda

Za svakog novog učenika u programu - poklon dobrodošlice: vrednosna poklon kartica u vrednosti od 2.000,00 dinara + poklon paket NISOTEC promo materijala.

Ovlašćeni distributeri NISOTEC ulja  i tečnosti za vozila su: 

 • DVA EN d.o.o.; Svetozara Radojčića 56b; 11000 Beograd; Tel. + 381 11 304 7509; office@dvaen.rs
 • NIKOM d.o.o.; Industrijska 20; Kragujevac; Tel. + 381 34 371 591; komercijala@mazda-nikom.co.rs
 • ELAN'S d.o.o.; Branka Bajića 14; 21400 Bačka Palanka; Tel. + 381 21 21 000 33; office@elans.rs
zatvori

NISOTEC u granama privrede Srbije 29. XII 2015.

U cilju proširenja poslovne saradnje sa direktnim kupcima Direkcija maziva je zaključila veliki broj Ugovora sa poznatim kompanijama.

Pored prodaje kvalitetnih Nisotec proizvoda, Direkcija maziva pruža i besplatnu tehničku podršku u primeni maziva, praćenja u eksploataciji, stručnim savetima, obukama itd. Direkcija maziva je uvek otvorena za ovakvu vrstu poslovne saradnje.

Spisak najznačajnijih kompanija s kojima su zaključeni Ugovori:

1    TIGAR TYRES DOO
2    SP LASTA AD
3    NIŠ EKSPRES
4    JKP GRADSKO SAOBRAĆAJNO PREDUZEĆE
5    JP EPS PD RUDARSKI BASEN KOLUBARA DOO
6    JP EPS PD TERMOELEKTRANE I KOPOVI KOSTOLAC
7    JP EPS TERMOELEKTRANA NIKOLA TESLA DOO
8    JP VOJVODINAŠUME PETROVARADIN 
9    JKP Gradska čistoća 
10    JKP AUTOTRANSPORT
11    SRBIJA VOZ 
12    INFRASTRUKTURA ŽELEZNICA SRBIJE AD
13    SRBIJA KARGO AD 
14    Graditelj NS 
15    KOLUBARA UNIVERZAL
16    VULKAN GUME DOO 
17    Crvenka fabrika šećera ad
18    HIP PETROHEMIJA AD
19    Ineks Morava
20    Stara Varoš
21    Stobex 

 

zatvori

Uručena priznanja najboljim benzinskim stanicama u prodaji maziva 17. XII 2015.

У Центру за обуку Блока „Промет“ у Београду, данас су уручена признања и пригодни поклони пословођама бензинских станица које су у 2015.  имале највећи раст продаје мазива у односу на претходну годину.

Признања су додељена бензинским станицама „Мионица“, „Мрчајевци“, „Браничево“, „Брус“, „Блаце“, „Змај 2“, „Бачка Топола“, „Љиг 1“, „Паланка 3“ и „БИП“.

Обраћајући се присутним колегама, Павел Кандаљинцев, заменик директора Блока „Промет“ за малопродају и развој малопродајне мреже, и Дмитриј Вуколов, директор Дирекције за мазива, изразили су захвалност запосленима на професионалном раду и постигнутим резултатима, наглашавајући велику улогу сегмента продаје мазива у укупном раду бензинских станица. Према њиховим речима, запослени у малопродаји играју значајну улогу у побољшању квалитета односа купаца према НИС-овим производима.

Традиционално, четврту годину за редом, Дирекција за  мазива Блока „Промет“ окупила је  пословође бензинских станица које су имале највећи раст продаје мазива у односу на претходну годину. На овај начин, Дирекција за мазива жели да укаже на допринос које су дале поједине бензинске станице унапређењу и постизању успешних резултата у продаји компанијских мазива и техничких течности.

 

zatvori

Održano takmičenje "Najbolji u struci 2015." u maloprodaji 27. XI 2015.

U okviru tradicionalnog takmičenja: Najbolji u struci“, predstavnici Direkcije za  maziva Mile Stojilković i Tatjana Cvetkov Čikošev, održali su prezentacije iz oblasti tehničkih karakteristika maziva i marketing veština uključujući značaj aktivnosti vezano za merčendajzing NISOTEC proizvoda. Takmičenje za zaposlene u Direkciji za maloprodaju Bloka Promet, odvijalo se u kategorijama „Najbolji upravnik“, Najbolji kasir“ i Najbolji točilac“, a Kladovo je ove godine bila destinacija na kojoj se odvijalo takmičenje najboljih u profesiji. U okviru zadataka vezano za poznavanje maziva i tehničkih tečnosti, članovi takmičarske komisije bili su eksperti iz Direkcije za maziva.Intro

Nakon teškog i fer nadmetanja, opredeljeni su i najbolji u svakoj kategoriji:

"Najbolji upravnik" - Darko Golubović, benzinska stanica "Zmaj 1", region Centralna Srbija

"Najbolji kasir" - Milan Jokanović, benzinska stanica "Obrenovac grad", region Centralna Srbija

"Nabolji točilac" - Rako Raković, benzinska stanica "Kragujevac 7", region Zapadna Srbija

Priznanja pobednicima uručio je Pavel Kandaljincev, zamenik direktora Bloka „Promet“ za maloprodaju i razvoj maloprodajne mreže. Takmičenju su prisustvovali i Jevgenij Grišin, direktor Direkcije za administrativnu podršku biznisa, Branko Radujko, direktor Direkcije za operativno upravljanje maloprodajom, Dušan Kandić, direktor Direkcije dopunskog asortimana i usluga, i Nikola Stokić, direktor Sektora za HR Bloka „Promet“.

zatvori

Radna akcija u Pogonu "Blending ulja" 08. VII 2015.

Direkcija za maziva organizovala je u subotu, 4. jula, radnu akciju u Pogonu Blending ulja, u Novom Sadu.

 срц=

Uz maksimalno angažovanje svih zaposlenih, dobro druženje i raspoloženje, veoma brzo i sa lakoćom obavljeni su svi radni zadaci čišćenja platoa, uklanjanja korova i drugog rastinja iz tankvana, kao i sređivanje prostora unutar objekta.

- U duhu zajedništva, potrudili smo se da oplemenimo radno okruženje u kome svakog dana borave kolege u proizvodnom delu naše Direkcije, i time da im se bar malo odužimo za nesebično zalaganje i požrtvovanje u ostvarivanju često veoma zahtevnih biznis planova. Nadamo se da će ovaj vid druženja zaposlenih prerasti u tradiciju – rekle su kolege koje su učestvovale u radnoj akciji.

 срц=

 срц=

zatvori

Uspešno obavljena resertifikacija ISO standarda 29. VI 2015.

Uspešno obavljena resertifikacija ISO standarda u Direkciji za maziva

Juče je obavljena resertifikacija sistema menadžmenta kvalitetom i menadžmenta zaštitom životne sredine. Proces resertifikacije obavio je tim stručnjaka BUREAU VERITAS.

Tokom resertifikacije, proveravani su svi procesi poslovanja Direkcije za maziva, efektivnost i efikasnost procesa, usklađenost sa zahtevima standarda, zakonskom regulativom kao i sa dokumentovanim procedurama i radnim uputstvima koje zahtevaju standardi.

Zaključak je da Direkcija za maziva radi na kontinuiranim poboljšanjima efektivnosti sistema kvaliteta koristeći politiku i ciljeve, uz redovno preispitivanje sistema od strane rukovodstva.

Ovom nadzornom proverom potvrđeno je da integrisani sistem menadžmenta QMS i EMS funkcioniše u skladu sa dokumentovanim procedurama, zahtevima propisanim zakonskom regulativom i zahtevima standarda.

Nakon uspešno sprovedene provere, tim eksternih ocenjivača je dao preporuku za produženje važenja sertifikata za standarde ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004 do jula 2018. godine.

zatvori

IZBOR ZA PRAVE VOZAČE: NIS nastavlja sa rastom u oblasti poslovanja ulja i maziva 18. III 2015.

IZBOR ZA PRAVE VOZAČE: NIS nastavlja sa rastom u oblasti poslovanja ulja i maziva

NISOTEC ulja i maziva trenutno se prodaju u više od hiljadu maloprodajnih objekata, a sama kompanija NIS u 2014. godini ostvarila je učešće od 23 procenta na tržištu Srbije

Kompanija NIS ojačala je svoju poziciju u okviru poslovanja ulja i maziva u 2014. godini i ostvarila učešće od 23 odsto na tržištu Srbije, a istovremeno je značajno povećala udeo i na  tržištu balkanskog regiona. NISOTEC maziva i tehničke tečnosti prodaju se trenutno u više od hiljadu maloprodajnih objekata.

NISOTEC je brend koji se stalno razvija, jer NIS kontinuirano ulaže u razvoj novih tehnologija maziva i tehničkih tečnosti. Ove godine je u planu nova paleta biorazgradivih ulja za poljoprivredu i šumarstvo, dok su NISOTEC proizvodi, kao što su Autoglas, Antifriz i Favorit motorna ulja za komercijalna vozila jedni od najtraženijih na tržištu. Široka paleta NISOTEC maziva proizvodi se najkvalitetnijih sirovina i u saradnji sa svetski poznatim proizvođačima aditiva.

Kvalitet ulja potvrđuju odobrenja najpoznatijih proizvođača motornih vozila. Mnogobrojna ispitivanja koja se vrše na motorima i opremi kod velikih potrošača zajedno sa njihovim stručnjacima, dokazuju da NISOTEC ulja mogu da se koriste u znatno dužem intervalu od preporučenih radnih sati ili pređenih kilometara, što direktno doprinosi uštedama i smanjuju troškova korisnika.

zatvori

Direkcija Maziva je dobila sertifikat OHSAS 18001:2007 30. IX 2014.

INTEGRISANI SISTEM MENADŽMENTA U DIREKCIJI MAZIVA

Nakon uspešne sertifikacione provere od strane auditora sertifikacionog tela Bureau Veritas koja je obavljena 23.09.2014.godine, Direkcija Maziva je dobila sertifikat OHSAS 18001:2007 koji predstavlja sistem upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu. OHSAS 18001 pruža zaštitu zaposlenima; sistematski pristup identifikaciji opasnosti i upravljanju rizicima doprinosi zdravijoj i sigurnijoj radnoj okolini, smanjuje nesreće i probleme zaštite zdravlja na radu, čime se smanjuju gubici izazvani bolestima i povredama zaposlenih.

Poslovna strategija i vizija Direkcije Maziva je sada zasnovana na integrisanom sistemu menadžmenta kvalitetom (IMS) čime se unapređuje poslovanje i uspešnije upravlja procesima. Integrisani sistem menadžmenta obuhvata već uspostavljen sistem menadžmenta kvalitetom (ISO 9001:2008) i sistem menadžmenta zaštitom životne sredine (ISO 14001:2004) i sada standarde bezbednosti i zaštite na radu (OHSAS 18001:2007).

Uspostavljanjem, održavanjem i unapređenjem sistema menadžmenta, od sistema menadžmenta kvalitetom, preko sistema menadžmenta zaštitom životne sredine, sistema menadžmenta zdravljem i bezbednošću na radu, Direkcija Maziva Bloka Promet kao deo najuspešnije kompanije u Srbiji i među uspešnijim u regionu NIS a.d., poboljšava poslovne procese usmerene ka ostvarivanju postavljenih ciljeva i strategije čime unapređuje svoju poslovnu efikasnost.

zatvori

NIS predstavio program ulja i maziva NISOTEC i G-Energy  na sajmu u Mostaru 14. IV 2014.

U subotu, 12. 04. na Sajmu gospodarstva u Mostaru,  za posetioce je održana aktivacija uljnog programa Nisotec i G-Energy. Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa osnovnim karakteristikama proizvoda kako bi pravilno odgovorili  na anketna pitanja i osvojili pravo na jedan od poklona.

Pokloni su im dodeljeni na benzinskoj stanici Gazprom u Mostaru.

Paleta proizvoda ulja i maziva obuhvata širok asortiman internacionalnog brenda G-Energy i regionalnog brenda NISOTEC.

Brend NISOTEC je namenjen standardnom, masovnom delu tržišta, dok je G-Energy namenjen premijalnim kanalima tržišta i novim automobilima svetskih proizvođača, budući da ima paletu specijalizovanih proizvoda za ovlašćene servise, ulja za japanska i koreanska vozila.

Aktivacija je izazvala veliko interesovanje posetioca  koji su pokazali zavidno znanje i prepoznavanje proizvoda Nisotec i  G-Energy.

zatvori

Uručena priznanja najboljim benzinskim stanicama u prodaji maziva 27. XII 2013.

Zahvalnice i prigodni pokloni dodeljeni su poslovođama benzinskih stanica koje su imale najveći rast prodaje maziva u ovoj godini, u odnosu na 2012. godinu.

Kako bi ukazala na doprinos koje su dale pojedine benzinske stanice postizanju uspešnih rezultata u prodaji, Direkcija maziva je u sredu, 25. decembra, u Centru za obuku Bloka "Promet" dodelila zahvalnice i prigodne poklone poslovođama benzinskih stanica koje su imale najveći rast prodaje maziva u 2013, u poređenju sa 2012. godinom. U pitanju su: BS Kragujevac Stanovo 3, BS Džona Kenedija, BS Mrčajevci 1, BS Mionica, BS Sopot, BS Lajkovac, BS Braničevo, BS Kraljevo 2, BS Nova Varoš, BS Blace.

 

Prisutnima se obratila direktorka Direkcije za maloprodaju Nadežda Korobejnjikova, direktor Direkcije maziva Dmitrij Vukolov i Rukovodilac službe za prodaju maziva Erman Beganović. Tom prilikom, istaknuta je zahvalnost svima koji su doprineli rastu prodaje i boljoj pozicioniranosti proizvoda Direkcije maziva.

 

zatvori

Promocija ulja i maziva NISOTEC i G-Energy 24. XII 2013.

U cilju povećenja prodaje i prepoznatljivost brenda NISOTEC i G-ENERGY na modernim i nedavno rekonstruisanim benzinskim stanicama NIS PETROL-a, u ovom i prethodnom mesecu, održane su promocije za potrošače. Svim kupcima motornog ulja ili nekog drugog proizvoda NISOTEC ili G-Energy promoterke su uručivale prigodne poklone u vidu majica i mirišljavih jelkica.

Asortiman maziva NIS-a obuhvata široku paletu internacionalnog brenda G-Energy i regionalnog brenda NISOTEC. Brend NISOTEC je namenjen standardnom, masovnom delu tržišta, dok je G-Energy namenjen premijalnim kanalima tržišta i novim automobilima svetskih proizvođača, budući da ima paletu specijalizovanih proizvoda za ovlašćene servise, ulja za japanska i korejska vozila.


Tako s jedne strane, program NISOTEC obuhvata širok spektar proizvoda od vrhunskih proizvoda odobrenih za upotrebu od strane vodećih proizvođača vozila do ekonomičnih ulja namenjenih za podmazivanje vozila starijih generacija, dok G-Energy obuhvata asortiman sintetičkih i polusintetičkih ulja za motore evropskih, japanskih i američkih proizvođača putničkih automobila poslednje generacije.

Sinergijom ova dva brenda NIS pokriva sve segmente tržišta maziva u  Srbiji i regionu.

Izvor: topspeed.telegraf.rs

zatvori

Potpisan ugovor o isporuci NISOTEC maziva rudarskom basenu "Kolubara" 28. X 2013.

30. Septembra, po dobijanju tendera, potpisan ugovor o isporuci NISOTEC maziva, za snabdevanje pomoćne mehanizacije u rudarskom basenu “Kolubara”. U okviru ugovora, isporučivaće se sledeći proizvodi:

 • NISOTEC Hipo LD SAE 80W-90
 • NISOTEC Transfluid TO-4 SAE 10W
 • NISOTEC Transfluid TO-4 SAE 30
 • G-BOX GL-4/GL-5 SAE 75W-90
 • NISOTEC ATF DII
 • NISOTEC ATF D III H

zatvori

NIS predstavio program ulja i maziva u Bugarskoj 14. X 2013.

Predstavnici naše kompanije su, pored osnovnih karakteristika i asortimana svojih proizvoda, izložili preporuke za pozicioniranje maziva i tehničkih tečnosti na benzinskim stanicama.
​U cilju boljeg pozicioniranja maziva na tržištu Bugarske i podrške našoj prodajnoj mreži, u Sofiji i Plovdivu održane su prezentacije programa ulja i maziva NISOTEC i G-energy, koja su prisutna na benzinskim stanicama Gazprom.

Na skupu su učestvovali zaposleni na maloprodajnim objektima u Bugarskoj, a predstavnici biznisa maziva u NIS- su, pored osnovnih karakteristika i asortimana svojih proizvoda, izložili preporuke za pozicioniranje maziva i tehničkih tečnosti na benzinskim stanicama.

Brend NISOTEC je namenjen standardnom, masovnom delu tržišta, a G-energy premijalnim kanalima tržišta i novim automobilima svetskih proizvođača, budući da ima paletu specijalizovanih proizvoda za ovlašćene servise, ulja za japanska i koreanska vozila. Tako s jedne strane, program NISOTEC obuhvata širok spektar artikala od vrhunskih proizvoda odobrenih za upotrebu od strane vodećih proizvođača vozila do ekonomičnih ulja namenjenih za podmazivanje vozila starijih generacija, dok G-energy sadrži asortiman sintetičkih i polusintetičkih ulja za motore evropskih, japanskih i američkih proizvođača putničkih automobila poslednje generacije.

Sinergijom ova dva brenda NIS namerava da pokrije sve segmente tržišta maziva u Bugarskoj.
 

 
zatvori

OSVOJENA BRONZA U BRNU! 07. X 2013.

Nakon velikog uspeha - osvajanja bronze u Brnu, šampion Dušan Borković je rekao:

"Bronzana medalja je veliki uspeh, moj tim i ja smo mnogo truda uložili da bih danas bio ovde gde sam. Ponosan sam što se Srbija upisala na mapu zemalja sa najboljim automobilistima. Moj cilj za sledeću godinu je svetski šampionat, a treće mesto u debitanstskoj sezoni je dokaz da mogu da se takmičim sa najboljima".

 

zatvori

Treći međunarodni stručni skup na temu ulja i maziva na Zlatiboru 24. IX 2013.

Treći po redu međunarodni NISOTEC skup se trenutno održava na Zlatiboru, a trajaće do 25. septembra.


Predstavnici NIS-a i Gaspromnjefta su izlagali o perspektivi poslovanja u domenu maziva, i predočili su svoje ambiciozne planove kada je reč o daljem razvoju distribucije maziva u svetu. 


Prema rečima Aleksandra Klimašina, zamenika generalnog direktora „Gazpromneft Lubricants“, ova kompanija je već prisutna na tržištima 25 zemalja, i aktivno razvija prodajnu mrežu na novim tržištima.
„Priprema kvalitetne distributerske mreže u Evropi i Africi je sledeći važan korak naše strategije. Biznis maziva NIS-a na tržištu Balkana je dobar primer pravilnog razvoja i organizacije distribucije. Ovo iskustvo ćemo koristiti na našem nastupu na tržištu Evrope“, istakao je Klimašin. 

zatvori

Hot Seat by NISOTEC Dmitry Vukolov 03. VII 2013.

Čast da otvori novi serijal TopSpeed Hot Seat by NISOTEC imao je Dmitry Vukolov, direktor Direkcije ulja i maziva NIS a.d. 

Čovek koji se već godinama nalazi na funkciji direktora Direkcije ulja i maziva Naftne industrije Srbije, Dmitri Aleksandrovich Vukolov, rođen 1976. godine u Moskvi je dobio priliku da se kao gost prvi nađe u „vrućem sedištu“... Tačnije radi se o našem novom serijalu TopSpeed Hot Seat by NISOTEC sa kojim započinjemo seriju neuobičajenih intervjua. 
 
Inače, Dimiti Vukolov je čovek koji je među prvima prepoznao talenat i kvalitet našeg automobiliste Dušana Borkovića i pomogao mu da se izdigne na viši nivo, te stigne da prošle godine stigne i do titule Šampiona Evrope na brdskim stazama. A kako je karting polazna i gotovo nezaobilazna tačka u karijeri gotovo svakog automobilskog šampiona odlučili smo da prvog čoveka Direkcije ulja i maziva NIS-a podvrgnemo upravo takvom izazovu. On je dobio priliku da na stazi Autokomerc karting centra i sam iskusi bar deo atmosfere koja prati ova takmičenja. Iako nikada nije vozio na ovoj stazi, naš gost se veoma dobro snašao. Nakon nekoliko uvodnih krugova počeo je da prati idealne putanje i postiže sve bolja i bolja vremena...
 
A onda je nakon kraće pauze za osveženje, krenuo u „lov“ na vreme. Uz osmeh je prokomentarisao da je voziti karting, još pogotovo na podnevnom suncu, mnogo teže nego što u prvi mah izgleda. Novo „radno mesto“ mu se u početku činilo prilično neobično, jer je ambijent potpuno drugačiji od onoga na koji je navikao. Međutim, i pored svega Dmitri Vukolov se odlično snašao za upravljačem kartinga i iako je na početku rekao da će dati sve od sebe kako bi postavio dobro vreme, ali da ipak to ne može da garantuje, već samo odgovore na naša pitanja, dogodilo se i jedno i drugo. Jedan krug staze prošao je za 65,581 sekundi, što je izuzetno dobar rezultat!
 
A na pitanja koja je dobio u toku vožnje, Dmitri Vukolov je ovako odgovorio: 

TopSpeed Hot Seat by NISOTEC      Dmitry Vukolov  -  67,460 s

TS: Volite li brzu vožnju?
Vukolov: Samo ponekad, kada je to zaista moguće i kada nema opasnosti. Ja pre svega volim bezbednu vožnju.
 
TS: A odakle potiče ljubav prema automobilskom sportu?
Vukolov: Automobilska industrija i sportska automobilska takmičenja su danas svuda oko nas. Svuda u svetu postoje snažne veze, a direktno su povezana i sa našim delovanjem, kroz ulja i maziva, pa je nekako logično da sam zavoleo ovaj sport. Zanimljiv mi je i taj neverovatan spoja ljudi i tehlologija, gde sve zavisi od stručnosti i znanja vozača, dobro pripremlenog automobila, a velikim delom i od tima, od razrađene strategije takmičenja i taktike za svaku trku. Ovaj sport je ne samo puko takmičenje, a već ozbiljan projekat, gde pobeđuju oni koji imaju tim i strategiju... Oni koji gledaju široko i na nekoliko koraka napred.
 
TS: Znači li to da će se NISOTEC i G-Energy brendovi još više pojavljivati na takmičenjima?
Vukolov: Sigurno da će se naši brendovi pojavlivati češće, ali ne samo na takmičenjima... Strategija razvoja brenda je isto vrlo zanimliva i komplikovana stvar. Generalno, biće naših brendova sve više i na drugim takmičenjima.
 
TS: Od auto-moto takmičenja koja disciplina Vam se najviše dopada?
Vukolov: F1 je uvek na vrhu, ali ima još mnogo zanimlivih disciplina i svaka interesantna na svoj nacin. Naprimer, kada je Dušan Borković vozio brdske trke, ja sam navijao i uživao mnogo više nego kada sam gledao F1.
 
TS: Da li ste imali svog idola među vozačima?
Vukolov: Na reliju izdržljivosti Dakar nastupa tim Kamaz-Master i 15 godina njegov vođa i glavni takmičar bio je Vladimir Čagin. On je postigao čak 11 pobeda i to u periodu od 1996-2011. To je izuzetan uspeh!
 
TS: Kome je danas teže sponzorima ili takmičarima?
Vukolov: Sve zavisi... Ovo je veoma zahtevan i ozbiljan sport. Doći do dobrih rezultata moguće je samo kada su sportisti i sponzori zaista jedan tim. Mislim, svima je teško, dok tim ne pobedi... A kada se postigne pobeda, svi problemi se zaboravljaju. 
 
TS: Kako ćete reagovati ako Vaši sinovi budu poželeli da se bave automobilskim sportom?
Vukolov: Ako budu imali jaku želju za tim, ja ću im pomoći da je ostvare. Međutim, prvo moraju da pokažu da imaju ozbiljan pristup životu i svemu što rade, a tek onda će moći u trkački automobil.
 
TS: Koji je bio prvi automobil koji ste vozili?
Vukolov: Lada.
 
TS: Koji motor je imala?
Vukolov: Mislim 1.200 kubika, ali se ne sećam koliko konjskih snaga...
 
TS: Šta najviše cente kod automobila?
Vukolov: Komfor koji omogućava uživanje u vožnji. I smatram da ako čovek treba da bude snažan, energičan i ozbiljan, isto to važi i za automobil.
 
TS: Šta Vam smeta kod vozača u redovnom saobraćaju?
Vukolov: Smeta mi kada se ne poštuju red i pravila u redovnom saobraćaju. Toga danas ima previše na našim ulicama...
 

 

zatvori

Nagrađeni učesnici akcije „Moj auto voli NISOTEC“ 14. VI 2013.

Za deset najsrećnijih učesnika akcije „Moj auto voli NISOTEC“, NIS je obezbedio 500 litara goriva. Svi kupci NISOTEC ulja na benzinskim stanicama NIS Petrola širom Srbije u proteklih mesec dana učestvovali su u akciji, i uz poklon nalepnicu dobili mogućnost da postanu dobitnici NIS kartice za gorivo u vrednosti od 50 litara goriva.
 
Prva NIS kartica za gorivo uručena je najbržem vlasniku vozila sa NISOTEC nalepnicom koji je u četvrtak, 06. juna stigao prvi na benzinsku stanicu NIS Petrola „Čarli Čaplina“ u vreme koje je objavljeno na sajtu www.nisotec.rs, kao i radio stanicama NAXI, INDEX, JAT i TDI.
 
Pored Beograda, akcija je organizovana na još devet benzinskih stanica NIS Petrola u Novom Sadu, Valjevu, Mionici, Čačku, Kragujevcu, Boru, Nišu i Barajevu, na kojima su poklon kartice za gorivo u vrednosti od 50 litara uručene najbržim i najpažljivijim učesnicima u akciji.
zatvori

Uručena prva NIS kartica za gorivo učesniku akcije „Moj auto voli NISOTEC“ 06. VI 2013.

U okviru akcije „Moj auto voli NISOTEC“, danas je na NIS Petrol benzinskoj stanici „Čarli Čaplin“ u Beogradu,  uručena prva NIS kartica za gorivo u vrednosti od 50 litara.  Najbrži učesnik koji je stigao na benzinsku stanicu NIS Petrola je Dragan Janković, kome je dodeljena vredna nagrada.
 
Nagrada se dodeljuje najbržem učesniku koji prvi stigne na određenu benzinsku stanicu NIS Petrola u vreme koje se objavljuje na sajtu www.nisotec.rs, kao  i radio stanicama NAXI, INDEX, JAT i TDI.
 
Akcija „Moj auto voli NISOTEC“ organizovana je  od 8. maja do 12. juna na benzinskim stanicama NIS Petrola za kupce NISOTEC ulja širom Srbije.  Akcija podrazumeva da potrošač koji na  poklon dobije nalepnicu, postaje  potencijalni dobitnik NIS kartice za gorivo, u vrednosti od 50 litara goriva. 
 
Pored Beograda, najpažljiviji i najbrži učesnici akcije „Moj auto voli NISOTEC“ do 12. juna biće nagrađeni NIS karticama za gorivo u vrednosti od 50 litara goriva i na benzinskim stanicama NIS Petrola u Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Nišu, Boru, Valjevu i Mionici.
 
zatvori

NIS potpisao Memorandum o saradnji sa zvaničnim distributerom „Škode“ 01. IV 2013.

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji sa „Auto Čačak“ d.o.o, zvaničnim i ovlašćenim distibuterom Škodinih vozila, NIS je zaključio partnerstvo i definisano pravce saradnje sa ovom kompanijom.

 срц=
 
Na NIS-ovom štandu na Sajmu automobila sa direktorom „Auto Čačak“ d.o.o, Milunom Todorovićem, ispred NIS-a Memorandum je potpisao generalni direktor Kiril Kravčenko.
 
Poslovna saradnja ove dve kompanije, pod sloganom „Najbolji se prepoznaju“, usmerena je pre svega na zajedničko delovanje na planu preporuke i promocije NIS-ovih naftnih derivata, kao i motornih ulja NISOTEC i G-Energy. Ovim memorandumom je predviđeno da „Auto Čačak“ preporučuje NIS-ovo gorivo ovlašćenim dilerima i svojim kupcima, s obzirom da je u pitanju kvalitetno gorivo proizvedeno prema evropskim standardima. NISOTEC i G-Energy su takođe obuhvaćeni ovom saradnjom i biće preporučivani u prodajnim salonima i servisima „Auto Čačak“ d.o.o.
 
Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a je ovom prilikom izjavio:
„Cilj saradnje naše dve kompanije je briga o kvalitetu usluge naših zajedničkih potrošača. Memorandumom se potvrđuje visok kvalitet NIS-ovih proizvoda, kao i važno mesto u poslovnom svetu koje Škoda zauzima kao jedan od lidera na polju prodaje vozila u Srbiji. NIS teži stabilnom i konstantnom razvoju koji podrazumeva, pre svega, odgovornost prema potrošačima i napredak u skladu sa njihovim očekivanja. To je zajednički interes NIS-a i Škode, koji su sinonim za kvalitet“.
 
Kupci u salonima „Auto Čačka“ će imati posebnu pogodnost – poklon NIS karticu za gorivo u vrednosti od 10 litara evro dizela ili evro premijum BMB 95.
zatvori

NIS i Dušan Borković ozvaničili saradnju u okviru NIS Petrol Racing Team-a 28. III 2013.

NIS i Dušan Borković su svečano potpisali ugovor na NIS-ovom štandu na Sajmu automobila čime je nastavljena plodna saradnja i takmičenje najuspešnijeg srpskog automobiliste u okviru NIS Petrol Racing Team-a.

 срц=
 
Nakon potpisivanja ugovora, kojim je ozvaničena treća godina uspešne saradnje između najveće domaće kompanije i najuspešnijeg srpskog automobiliste, posetioci NIS-ovog štanda na Sajmu automobila u Hali 2 imali su priliku da se druže sa Borkovićem. Ceo jedan deo štanda izdvojen je u ovu svrhu sa natpisom «NIS preporuka šampiona» kako bi posetioci mogli da razgovaraju o automobilizmu sa našim najboljim sportistom u ovoj oblasti i da se fotografišu sa šampionom sedeći u autentičnim trkačkim sedištima ispred panoa koji simulira vozilo u pokretu.

Treća godina podrške evropskom šampionu u brdskim trkama je potvrda NIS-ovog opredeljenja da podržava vrhunski sport i zdrav način života. Ujedno, ovo je prilika da NIS promoviše svoj poznati trikolorni brend NIS Petrol koji broji široku mrežu od 350 benzinskih stanica u Srbiji.

„Podrška najuspešnijem domaćem i evropskom automobilisti Dušanu Borkoviću je prirodna budući da se najuspešniji oslanjaju na sebi slične- NIS je najuspešnija domaća kompanija, a NIS Petrol najveći igrač na tržištu u maloprodaji naftnim derivatima. Verujemo da će ta sinergija biti na obostranu korist i da će Dušanu Borković biti podstrek da bude još uspešniji u svetskim okvirima, a NIS Petrolu da probije put ka regionalnom liderstvu“, istakla je Nadežda Korobejnikova, direktor Direkcije maloprodaje Blok promet NIS-a.

„Da bih postao još bolji, potrebna mi je podrška najboljih. Drago mi je što je NIS treću godinu za redom prepoznao važnost promocije naše države kroz ovaj sport. Sad imam veću podršku NIS-a što mi daje ohrabrenje i pozitivan signal za ovogodišnje takmičenje koje je počelo u okviru najelitnijeg evropskog šampionata na kružnim stazama ETCC, čije osvajanje titule predstavlja moj prvi naredni veliki izazov“, rekao je Dušan Borković.

Dušan Borković je na dosadašnjim takmičenjima pokazao nesvakidašnji talenat, ostavljajući iza sebe mnogo starije i iskusnije vozače, mnogo brža, bolje opremljena i skuplja vozila. Sa više od 200 trofeja, Borković je najtrofejniji automobilista u Srbiji, osvajač titule evropskog šampiona u brdskim trkama, najmlađi nosilac „Dijamantske kacige“ u Srbiji, dobitnik tri „Zlatne kacige“.
 
 
 срц=
 
zatvori

Konferencija o baznim uljima u Turskoj 28. III 2013.

21. marta 2013. godine u Istanbulu, Turska, održana je konferencija o baznim uljima, pod nazivom: Argus European Base Oils Markets 2013. Konferencija je pružila mogućnost učesnicima da se upoznaju sa novostima, mogućnostima i izazovima koji postoje u okviru tržišta baznih ulja. Poseban fokus bio je usmeren na proizvodnju, skladištenje, uvoz, izvoz i tržišna kretanja.

Mirjana Kolb, Direktorka Sektora marketinga Direkcije maziva, bila je među 15 najuglednijih izlagača iz ove oblasti i prezentovala rad na temu: Tržište maziva i baznih ulja u Jugoistočnoj Evropi.

zatvori

NIS i Gazpromneft Lubricants sa srpskim novinarima na međunarodnom kupu u Italiji 25. III 2013.

Kao ekskluzivni distributer brenda G-Energy, koji se plasira na premijum segment tržišta, Direkcija maziva kompanije NIS je organizovala putovanje za predstavnike srpskih medija koji prate automobilizam u Italiju, na prvo takmičenje FIA Internacionalnog kros-kantri svetskog kupa.

 

 
Ovaj veliki međunarodni sportski događaj organizovao je prošle nedelje Gazpromneft Lubricants, u okolini mesta Pordenone, na severu Italije. Među više od dve stotine učesnika, našle su se i posade ruskog G-Force Motorsport tima, sponzorisanog od strane Gazpromneft Lubricants-a, koje predvodi Boris Gadašin, poznati takmičar iz Sankt Petersburga. On je u isto vreme osnivač ekipe i vozač, ali i konstruktor vozila. Oko sebe okupio je tim mladih, ali iskusnih i kompetetnih inženjera i mehaničara, sa kojima zajedno priprema automobile za naporna of roud takmičenja.
 

 
Tim G-Force Motorsport je nastao iz ljubavi jednog čoveka prema automobilskom sportu. Naime, Boris Gadašin, ruski vozač, uz svesrdnu pomoć kompanije Gazpromneft i brenda G-Energy, već godinama sa uspehom nastupa na kros-kantri trkama.
 
Još interesantije od samog nastupa tima G-Force Motorsport u Italiji, bila je i pojava novog prototipa vozila, koji je još uvek u razvojnoj fazi i u kojem Gadašin planira da se takmiči naredne sezone. Kup u Podrdenonenu, Gadašin je iskoristio za promociju i prve testove van Rusije, kao i detaljnu pripremu za čuveni reli “Put svile”.
 

 
Gazpromneft Lubricants je ovom prilikom predstavio i novu liniju ulja za trkačke automobile, kao i putničke sportske automobile – G-Energy Racing oils.
zatvori

Market metar: Sa­rad­nja sa NIS-om Market metar, 26. XII 2012.

Ugo­vo­rom je de­fi­ni­sa­na sa­rad­nja dva moć­na bren­da, ko­ja pod­ ra­zu­me­va pre­po­ru­ku i pro­mo­ci­ju NIS­ovih naft­nih de­ri­va­ta, kao i mo­tor­nih ulja G­Ener­gie. Mer­ce­des­Benc ko­ri­sti NIS­ovo go­ri­vo i pre­po­ru­ču­je ga svo­jim kup­ci­ma Mer­ce­des-Benc Sr­bi­ja i Cr­na Go­ra d.o.o. i NIS a.d. pot­pi­sa­li su Me­mo­ran­dum o sa­rad­nji ko­jim su po­tvr­di­li du­go­go­di­šnje uspe­šno part­ner­stvo i utvr­di­li prav­ce da­lje sa­rad­nje. Me­mo­ran­dum su 10. ok­to­bra pot­pi­sa­li Ki­ril Krav­čen­ko, ge­ne­ral­ni di­rek­tor NIS­ a i An­dre­as Bin­der, ge­ne­ra­ni di­rek­tor Mer­ce­des­Benz SCG. Ovim do­ku­men­tom de­fi­ni­sa­na je sa­rad­nja dva moć­na bren­da, ko­ja pod­ ra­zu­me­va pre­po­ru­ku i pro­mo­ci­ju NIS­ ovih naft­nih de­ri­va­ta, kao i mo­tor­nih ulja G­-ener­gy. Mer­ce­des­Benc ko­ri­sti NIS­ovo go­ri­vo i pre­po­ru­ču­je ga svo­jim kup­ci­ma, pre sve­ga zbog stro­go kon­to­li­sa­nog kva­li­te­ta. G­Ener­gie ulje, ma­zi­va i teh­nič­ke teč­no­sti su auto­ri­zo­va­ni za upo­tre­bu u ovla­šće­noj Me­ce­des­Benz ser­vi­snoj mre­ži. Mer­ce­des­Benz uče­stvu­je i u pro­ce­si­ma na­bav­ke no­vih mo­tor­nih vo­zi­la za NIS. Ta­ko je u okvi­ru sa­rad­njepo­stig­nut do­go­vor o na­bav­ci 44 naj­sa­vre­me­ni­je Mer­ce­des­Benc Ak­tros auto­ci­ster­ne i dva do­stav­na vo­zi­la, Mer­ce­des­Ben­co­vog mo­de­la „vi­to“. Po­red 20 već is­po­ru­če­nih ci­ster­ni, do kra­ja go­di­ne, vo­zni park NIS­a bi­će ob­no­vljen sa još 24 naj­mo­der­ni­ja vo­zi­la za pre­voz de­ri­va­ta. No­va spe­ci­ja­li­zo­va­na drum­ska vo­zi­la – Ak­tros 1841 od­li­ku­ju Euro 5 mo­to­ri sa EEV fil­te­rom, i vi­še­ko­mor­ne alu­mi­ni­jum­ske ci­ster­ne Švarc­mi­ler, ka­pa­ci­te­ta 35.000 li­ta­ra, kon­stru­i­sa­na su pre­ma naj­vi­šim evrop­skim stan­dar­di­ma sa ni­skom po­tro­šnjom i sma­nje­nom emi­si­jomštet­nih ga­so­va. To će omo­gu­ći­ti efi­ka­si­ji i br­ži tran­sport ro­be do od­re­di­šta.­­Ci­ster­ne i te­glja­či sa po­ lu­pri­ko­li­com vo­zi­će pod no­vim, tri­ko­lor­nim bren­dom NIS Pe­tro­la. Bu­du­ći da su no­va Mer­ce­des­ Benz vo­zi­la opre­mlje­na u skla­du sa evrop­skim pro­pi­si­ma, ova na­bav­ka je ujed­no i do­pri­nos NIS­a bez­bed­no­sti drum­skog sa­o­bra­ća­ja i eko­lo­gi­ji. Bez­bed­nost vo­zi­la i ro­be osi­gu­ra­na je sa­vre­me­nim si­ste­mi­ma kon­tro­le i na­vi­ga­ci­je iz kon­trol­nog cen­tra, po­što­va­njem za­kon­skih pro­ce­du­ra o pre­vo­zu opa­snih ma­te­ri­ja, kao i evrop­skih stan­dar­da za zdra­vlje, bez­bed­nost i za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne. Eko­lo­ška za­šti­ta va­zdu­ha obez­be­đe­na je ure­đa­ji­ma za pod­no pu­nje­nje ci­ster­ni, kao i si­ste­mi­ma za po­vra­ćaj pa­ra naft­nih de­ri­va­ta. Ta­ko­đe, ugra­đe­na mer­na opre­ma obez­be­đu­je pre­ci­znost me­re­nja pri­li­kom is­po­ru­ke ro­be na od­re­di­šte, a no­vi­nu pred­sta­vlja mo­guć­nost isto­vre­me­nog pre­vo­za, is­to­va­ra i me­re­nja dve vr­ste ro­be. Sva­ka od ci­ster­ni pre­la­zi pri­bli­žno 120.000 ki­lo­me­ta­ra go­di­šnje, snab­de­va­ju­ći 24 ča­sa dnev­no, 365 da­na u go­di­ni, oko 350 ben­zin­skih sta­ni­ca NIS Pe­tro­la od Su­bo­ti­ce do Bu­ja­nov­ca, kao i broj­ne po­tro­ša­ce ši­rom Sr­bi­je. Na­kon kom­plet­ne ob­no­ve vo­znog par­ka, NIS ce sa 44 nove ­­auto­ci­ster­ne bi­ti u mo­guć­no­sti da me­seč­no pre­ve­ze sko­ro istu ko­li­či­nu ro­be ko­ju tre­nut­no pre­vo­zi dvo­stru­ko ve­ći broj auto­ci­ster­ni.

zatvori

Automagazin.rs: Predstаvljen Nisotec Racing Team 23. IX 2011.

Povodom potpisivаnjа ugovorа o sponzorstvu sа Dušаnom Borkovićem, višestrukim аutomobilskim šаmpionom, NIS je u Arаnđelovcu orgаnizovаo promociju NISOTEC Racing Team-a. Tom prilikom, učesnici prvog NISOTEC skupа, bili su u prilici dа se voze u reli vozilu аsа koji se trenutno nаlаzi nа drugom mestu evropskog šаmpionаtа u brdskim trkаma...

Učesnici NISOTEK skupa vozio je mladi vozač, koji je do sаdа osvojio više od više od 200 trofejа i preko 16 šаmpionskih titulа u kаrtingu, reliju i аutomobilskim trkаmа.
 
Podrškа šаmpionu koji će nаstupаti pod imenom NIS-ovog uljnog brendа „NISOTEC“ predstаvljа potvrdu NIS-ovog opredeljenjа dа promoviše vrhunski sport i zdrаv nаčin životа. Ujedno, nа ovаj nаčin, NIS će promovisаti svoj brend NISOTEC koji аsocirа nа nаjeću kompаniju u Srbiji, brend koji će postаti bаlkаnski lider nа tržištu motornih ljа.

 

zatvori